Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tuňák po provensálsku

11. 12. 2009

Pro 4 osoby potřebujete: 2 steaky červeného tuňáku (každý 400 g), 4 cibule, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, 1 oranžovou papriku, provensálské koření (tymián, bazalka, oregano, saturejka,…), 250 g rýže, 3 lžíce oleje, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 115 g másla, citronovou šťávu, sůl a pepř.

Postup: 1 - Oloupejte a rozmixujte cibuli, očistěte papriky, Rozkrojte rajčata a česnek na čtvrtky.

               2 - Prošpikujte rybu česnekem. V menším kastrolu lehce osmažte tuňáka na olivovém oleji. Po zezlátnutí jej vyndejte. Ve stejném kastrolu uvařte rozmixovanou cibuli, ale vyvarujte se zhnědnutí. Přidejte papriku. Povařte 10 minut.

                3 -  Do kastrolu přidejte tuňáka s rajčaty. Přidejte sůl, pepř a provensálské koření. Přikryjte, nechte vařit a nezapomeňte tuňáka dvakrát obrátit.

                4 - Uvařte rýži. Po scedění ji se 100 g másla dejte do zapékací mísy a zapečte po dobu 15 minut.

                 5 - Nyní je vše připraveno, stačí jen rybu pokapat citrónovou šťávou a můžete servírovat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář